KV Oostende pakt in extremis zege tegen RC Genk

© BELGA
Redactie KW

KV Oostende heeft zaterdagavond in het openingsduel van speeldag acht in Play-off 1 met 2-1 gewonnen van KRC Genk. Daardoor nadert de kustploeg tot op 1 punt van de Limburgers in de strijd om plaats 4.

Thomas Buffel opende de score in de 25e minuuut. Na slim afleggen van Pozuelo trapte de ex-Rode Duivel het leer tegen de netten. Oostende had daarvoor al een paar keer de kans gehad om op voorsprong te komen op Schiervelde maar Franck Berrier liet het tot drie keer toe liggen.

KV Oostende pakt in extremis zege tegen RC Genk
© BELGA

Vijf minuten voor de pauze had Kabasele de 0-2 aan de voet maar hij trapte op Ovono.

Na de pauze ging Oostende op zoek naar de gelijkmaker. Knowlegde Musona kreeg twee grote kansen maar kopte eerst naast en zag een tweede poging door Dewaest van de lijn weggewerkt. In de 70e minuut kreeg de kustploeg toch loon naar werken. Musona, opnieuw hij, tikte een voorzet van El Ghanassy binnen.

KV Oostende pakt in extremis zege tegen RC Genk
© BELGA

Beide ploegen gingen in de slotfase vol voor de zege maar Akpala (bij Oostende) en Buffel (voor Genk) misten scherpte voor doel. Uiteindelijk kon Oostende toch de zege pakken dankzij een goal in de slotseconden van Jordan Lukaku. De linksachter en Rode Duivel plaatste het leer voorbij Bizot.

KV Oostende pakt in extremis zege tegen RC Genk
© BELGA

Dankzij de zege nadert KVO tot op een punt van Genk in de strijd om de vierde plaats (en het barrageduel tegen de winnaar van play-off 2).

Zondagnamiddag zijn vanaf 14u30 alle ogen gericht op Jan Breydel. Als Club Brugge thuis wint van Anderlecht, is de eerste titel voor blauw-zwart sinds 2005 een feit. Om 18 uur speelt Zulte Waregem gastheer voor uittredend kampioen Gent.

(Belga – foto’s Belga)

KV Oostende – RC Genk: 2-1

KV Oostende: Ovono, de Schutter, Rozehnal, Godeau (80′ Antunes), Lukaku, Siani, Jali, Berrier, Musona, Akpala (85′ Cyriac), El Ghanassy.

Doelpunten: 25′ Buffel 0-1, 70′ Musona 1-1, 90′ Lukaku 2-1.