KV Oostende neemt afscheid van Marc Coucke met zege

Marc Coucke nam zaterdagavond afscheid van KVO met een 2-0-zege tegen Sint-Truiden. © BELGA
Redactie KW

KV Oostende heeft zaterdag in de afscheidswedstrijd van voorzitter Marc Coucke op speeldag 28 van de Jupiler Pro League met 2-0 gewonnen van STVV. De tegenstander uit Limburg doet een slechte zaak met het oog op play-off I.

De eerste kans van de thuisploeg leverde meteen een doelpunt op. Aleksandr Bjelica werd diep gestuurd en trof al na negen minuten raak. STVV kwam nadien beetje bij beetje in de wedstrijd, maar daar bleef niet veel van over toen Bjelica (36.) opnieuw raak trof. Na een mooie aanname en dito draai schoot hij zijn tweede onhoudbaar voorbij Kenny Steppe.

STVV slaagde er geen moment in om een vuist te maken, en de 3-0 was altijd dichterbij dan de 2-1. Geen van beide werd realiteit en het bleef uiteindelijk 2-0. Oostende wipt voorbij Zulte Waregem naar de elfde plaats, maar de troepen van Francky Dury komen zondag nog in actie. STVV is weer een stap verder verwijderd van play-off I. Het staat maar op drie punten van nummer zes KV Kortrijk, maar als Waasland-Beveren later zaterdagavond iets raapt tegen Gent, is STVV nog maar tiende.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier