KV Oostende morst met de kansen en verliest met 0-2 van Genk

Sindrit Guri © BELGA

KV Oostende blijft steken op drie punten. Na de nederlaag tegen Anderlecht was nu ook Genk de betere. KV Oostende had in de tweede helft de beste kansen, maar de Genkse bezoekers waren bijzonder efficiënt: 0-2.

Bij Genk waren er maar liefst zeven wissels in vergelijking met de vorige match, bij KV Oostende slechts één. Aleksandar Bjelica maakte het goed met coach Gert Verheyen na hun aanvaring en mocht starten. Toch was Genk de beste ploeg de eerste helft. De beste kans was voor ex-Oostendenaar Zinho Gano, maar hij raakte niet langs William Dutoit. Vervolgens knalde Edon Zhegrova op de lat. Oostende loerde vooral op de counter en haalde slechts 29 procent balbezit. KVO kwam beter in de match en kon zelfs even dreigen via spits Sindrit Guri, toch bleef het 0-0 tot aan de rust.

De tweede helft bracht beterschap. KV Oostende dreigde via Brecht Capon en Fernando Canesin, maar beiden konden niet scoren. Ook de ingevallen Fashion Sakala deed het uitstekend, maar zijn poging likte de buitenkant van de paal. Genk bleef ook gevaarlijk via onder meer Gano en kreeg een strafschop in de 78ste minuut toen Trossard een bal tegen de arm van de tackelende Wout Faes trapte. Trossardt zette de penalty zelf om: 0-1. Enkele minuten later was het game over voor KV Oostende toen Ruslan Malinovsky heerlijk scoorde vanop 30 meter.