KV Oostende moet doelman Silvio Proto enkele maanden missen door knieletsel

14/11/16 om 19:35 - Bijgewerkt om 19:32

Silvio Proto heeft maandag op training een zware knieblessure opgelopen en ligt enkele maanden in de lappenmand.

KV Oostende moet doelman Silvio Proto enkele maanden missen door knieletsel

© BELGA

Dat heeft zijn club KV Oostende bevestigd op zijn website. De ex-goalie van Anderlecht liep een scheur op in één van de kruisbanden, de komende dagen zal blijken of hij onder het mes moet.

"Vandaag startte de eerste training na het voetbalvrij weekend meteen in mineur voor Silvio Proto", meldt het 'weireldploegsje' van Marc Coucke. "Na een duel werd de doelman geraakt op de knie. Onderzoek wees uit dat Proto een scheur opliep in één van de kruisbanden en sowieso enkele maanden buiten strijd zal zijn. Verder onderzoek de komende dagen moet uitwijzen of Proto al dan niet onder het mes moet", klinkt het.

Het uitvallen van Proto is slecht nieuws voor de kustploeg, die momenteel knap derde staat in het klassement in de Jupiler Pro League. Zaterdag (20u) ontvangt KVO op competitiespeeldag vijftien Westerlo, vermoedelijk komt Didier Ovono terug tussen de palen te staan.

(BELGA)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!