KV Oostende minstens tot donderdag weer aan de leiding na knappe zege tegen Genk

Jordan Lukaku feliciteert Fernando Canesin met zijn tweede goal © BELGA

KV Oostende is na twee dagen opnieuw leider in de Jupiler Pro League. Het won na een spektakelrijke match met 3-2 van Racing Genk. Canesin was met twee goals en een assist de uitblinker.

Yves Vanderhaeghe verraste door zijn topschutter Cyriac op de bank te plaatsen. Musona was zijn vervanger. Oostende begon aarzelend aan de partij, maar na een kwartier nam de kustploeg het heft in handen. Canesin miste eerst nog, maar in de 26ste minuut maakte de Braziliaan een knappe goal. Vandendriessche liet de voorzet van Lukaku slim lopen. Genk dreigde even via De Camargo, maar Canesin verdubbelde in minuut 36 de voorsprong. Opnieuw kwam de assist van de oprukkende Lukaku ! De 2-0-ruststand was verdiend voor KV Oostende.

Om het tij te keren bracht Peter Maes Enes Ünal in de ploeg en dat rendeerde meteen. Hij knikt in de eerste minuut van de tweede helft de 2-1 binnen. Na geblunder in de KVO-defensie was het vijf minuten alweer prijs. Thomas Buffel zorgde voor de 2-2. De match brak volledig op. Eerst verscheen De Camargo alleen voor Ovono, maar hij twijfelde te lang. Een minuut later verscheen Musona voor Köteles, maar ook hij talmde te lang. Beide teams claimden iets later ook een strafschop, maar ref Wim Smet gaf geen krimp na vermeende fouten op Kebano en Canesin. Oostende bleef duwen en uiteindelijk prikte Cyriac de verdiende 3-2 na knap voorbereidend werk van Canesin. In blessuretijd kreeg De Camargo een ultieme kans op de gelijkmaker, maar deze keer was Ovono wel attent.

Door deze zege is Oostende minstens tot donderdag weer leider in de Jupiler Pro League. Dan pas komt Anderlecht weer in actie. (OVG)