KV Oostende mag nog dromen van bekerfinale na 1-1-gelijkspel tegen Genk

Alejandro Pozuelo jaagt Kevin Vandendriessche op © BELGA
Olivier Volckaert

KV Oostende speelde dinsdag een zwakke bekermatch en mocht erg content zijn dat het slechts een 1-1-gelijkspel werd tegen Racing Genk. De Limburgers morsten met de kansen en daardoor is de terugmatch van deze halve finale (op dinsdag 31 januari in Genk) nog spannend.

Eén nieuw gezicht bij KV Oostende aan de aftrap: doelman William Dutoit maakte zijn debuut voor KV Oostende. En de goalie mocht zich direct bewijzen. Hij pakte knap een kopbal van Leon Bailey. Genk voerde de forcing in de openingsfase en Oostende mocht van geluk spreken toen Bailey een tweede dot van een kans miste. Tegen de gang van het spel kwam Oostende dan op voorsprong. Kevin Vandendriessche mocht op wandel op het middenveld en schoof lekker binnen in de 20ste minuut, al ging Genk-doelman Marco Bizot niet echt vrijuit door de bal in zijn korte hoek binnen te laten. De Genkse storm ging liggen en Oostende haalde de rust met een 1-0-voorsprong.

Kans na kans voor Genk

Hetzelfde beeld in de tweede helft: Genk begon het best, maar morste alweer met de kansen. Samatta miste twee unieke kansen. Maar deze keer kreeg Genk wel wat het verdiende. Ruslan Malinovskiy scoorde op bijna identiek dezelfde manier als Vandendriessche: 1-1. Oostende had het even moeilijk, maar kwam naar het einde toe weer in de match. Genk bleef echter dreigen en plots kwam Samatta alleen voor doel, maar Dutoit bewees zijn waarde. Iets later knalde Bailey op de lat.

Genk bleef morsen met de kansen, Oostende mocht zich gelukkig prijzen dat het dinsdagavond slechts één tegengoal moest incasseren. Uiteindelijk eindigde de match op 1-1 en daar mocht vooral Oostende content mee zijn. Genk was een stuk beter, maar miste kans na kans.

De terugmatch in Genk wordt op dinsdag 31 januari in Genk gespeeld.