KV Oostende lijdt onverwachte 1-0 nederlaag in Beveren

Drie dagen na de knappe 4-0 zege tegen Westerlo kon KV Oostende geen vuist maken bij het voorlaatste gerangschikte Waasland-Beveren. KVO ging met 1-0 de boot in.

Op de Freethiel moest KV Oostende aantreden zonder verdedigende middenvelder Andile Jali, die zaterdag in Johannesburg de begrafenis van Senzo Meyiwa, de vermoorde doelman van de nationale ploeg van Zuid-Afrika bijwoonde. Michiel Jonckheere nam zijn plaats in de basis in. Carl Hoefkens, die woensdag voortijdig vervangen was wegens een enkelverzwikking, was wel speelklaar.

Exact halverwege de eerste helft opende Emond uit de derde hoekschop van de thuisploeg met een grondschot de score. Bij de eerste hoekschop van KV Oostende, drie minuten later, poogde Canesin een vrijetrap in het maantje van de grote rechthoek te versieren. Ref Dierick herkende een schwalbe en toonde geel. Hij was iets later milder voor de gedreven Braziliaan die bij een aanval doelman Coosemans stevig raakte. De tweede gele kaart bleef nu op zak.

Aan de rust verving Vanderbiest Canesin door Ruiz, die in de tweede minuut zijn schot door een bezoekende lichaam gestopt zag. De ref negeerde de wellicht terechte schreeuw om een strafschop. KVO sprak in die tweede helft meer zijn woordje mee. Zo kende Coosemans enorm veel moeite met een gemeten vrije trap van Berrier. Aan de overzijde hield Ovono zijn kooi gaaf bij diverse Oost-Vlaamse acties, onder meer een vlam van invaller Destorme.

In de slotfase stuurde Ruiz de bal op rechts naar Berrier, die het leder voor de kooi zwiepte. Vermeulen verhinderde de gelijkmaker door de bal hoog in hoekschop te mikken.