KV Oostende kan reddingsfeest niet vieren met zege tegen Charleroi

KV Oostende ging thuis met 1-3 ten onder tegen Sporting Charleroi.

Voorzitter Marc Coucke besliste vorige week na de overwinning tegen Moeskroen-Péruwelz om na de match tegen Charleroi een reddingsfeest te organiseren. De mannen van Fred Vanderbiest wilden hun voorzitter een overwinning bezorgen om het feest compleet te maken. Vanderbiest voerde twee wijzigingen door: Jali (blessure) en Ruiz moesten plaats maken voor Jonckheere en Musona. Sporting Charleroi strijdt nog volop mee voor het play-off I-ticket en rekende voor doelpunten op de tandem Kebano-Fauré.

Super Ovono

Het wedstrijdbegin was veelbelovend met kansen aan beide zijden. In de zesde minuut moest Penneteau Musona van de 1-0 houden. Ook een poging van Coulibaly kon hij in de kiem smoren. Ovono moest enkele hoge voorzetten plukken in zijn strafschopgebied. De beste kansen bleven echter voor Oostende. Musona kreeg een enorme kans op het openingsdoelpunt, maar zijn schot strandde op de paal. Dat was het sein voor Charleroi om een versnelling hoger te schakelen. Het ging hoger druk zetten en Oostende wist daar geen raad mee. Fauré knalde in de handen van Ovono en ook Tainmont vond de Gaboneese doelman op zijn weg. Neeskens Kebano zette de lijnen uit voor de Carolo’s, maar Ovono kloppen lukte voorlopig niet. Even na het halfuur was de doelman wel geklopt, maar Willems vond de lat op zijn weg. Net voor de rust klom Dewaest het hoogst op een hoekschop, maar Ovono haalde de bal uit de kruising. Zo bleef het 0-0 bij de rust.

Uitgeteld in twee minuten

Net als in de eerste helft begon Oostende het best aan de match. Coulibaly vond echter Penneteau en de paal op zijn weg. Ook op een poging van Berrier moest de Franse doelman zijn kunnen tonen. Op het uur kreeg de thuisploeg een koude douche. Ovono kon een poging van de ingevallen Saglik nog keren, maar op de herneming van Kebano was hij kansloos: 0-1. Oostende was aangeslagen en twee minuten later stond het al 0-2. De ijzersterke verdediger Dewaest pakte uit met een verschroeiend schot en de kustjongens waren in twee minuten tijd uitgeteld. Vanderbist reageerde meteen en bracht Ruiz en Locigno in plaats van Canesin en De Schutter. Het was echter wachten tot tien minuten voor tijd op een grote kans. Coulibaly kon Musona bedienen en de Zimbabwaan tekende voor zijn eerste doelpunt van het seizoen: 1-2. Oostende begon daarna aan een slotoffensief. Het waren echter de bezoekers die nog tot scoren kwamen. Brillant tikte Kebano aan in het strafschopgebied en diezelfde Kebano klaarde in tegendeel tot vorige week de klus vanop de stip. 1-3 en wedstrijd gespeeld.