KV Oostende kan opnieuw niet winnen in play-off 2

Onder meer Fernando Canesin en Richairo Zivkovic vieren © BELGA

KV Oostende gaf zondagavond een 2-0-voorsprong uit handen tegen Sint-Truiden. Door het 2-2-gelijkspel heeft KVO nu amper drie puntjes uit drie matchen in in play-off 2.

Sint-Truiden begon het best aan de partij, vooral via Oostendenaar Igor Vetokele. Die miste twee kansen. Oostende herstelde langzaam het evenwicht en kwam zelfs op voorsprong via Richairo Zivkovic, die mooi werd vrijgespeeld door Fernando Canesin. Zivkovic legde de bal netjes in doel. Diezelfde Zivkovic zorgde iets later voor de 2-0. Na een actie van Canesin had hij de bal maar in te tikken: 2-0 aan de rust.

De twee teams begonnen aarzelend aan de tweede helft, zeker door toedoen van een hevige regenbui boven het Oostendse stadion. STVV probeerde, maar Oostende – vooral via Zivkovic – counterde stevig. Toch viel er plots een goal uit de lucht. Alexis De Sart scoorde de 2-1 en gaf STVV opnieuw hoop. Oostende leek de match weer in handen te nemen, maar in het slot scoorde Sint-Truiden toch de gelijkmaker. Jordan Botaka knalde de 2-2 binnen, Oostende mocht zelfs van geluk spreken dat het 2-2 bleef.

Voor KVO is dit het derde gelijkspel in evenveel matchen in play-off 2. Oostende volgt nu al op vier punten van Lokeren. Voor Zivkovic is het overigens ook de derde match op rij waarin hij scoorde. (OVG)