KV Oostende houdt drie punten thuis tegen KV Mechelen

KV Oostende haalde het met 3-1 in de eerste wedstrijd van de competitie. Jonckheere, Canesin en Siani zorgden voor de doelpunten.

Yves Vanderhaeghe mocht met KV Oostende thuis de spits afbijten tegen KV Mechelen. Hij stuurde drie nieuwkomers de wei in: Cyriac, Capon en Rozehnal. Akpala, Vandendriessche en Biebauw moesten tevreden zijn met een plaats op de bank.

Lukaku-Jonckheere

KV Mechelen begon het best aan de match en Ovono moest zich in de eerste tien minuten al twee keer onderscheiden. Daarna nam KV Oostende het commando over. Een bedrijvige Lukaku bediende Jonckheere die de lat trof. Het was echter uitstel van executie, want in de 22ste minuut liep Lukaku opnieuw zijn flank af en Jonckheere kon zijn assist dit keer wel verzilveren: 1-0 in een leuke wedstrijd. Lukaku bleef zijn linkerflank afgaan, maar het waren de bezoekers die bijna op 1-1 kwamen. Hanni miste onbegrijpelijk voor open doel en trapte tegen de paal. Even daarvoor had Musona de 2-0 laten liggen door te falen oog in oog met doelman Gillet. 1-0 bij de rust.

Spannend slot

Na de rust ging KV Oostende meteen verder op het elan van de eerste 45 minuten. Canesin zorgde met een verre trap voor de prachtige 2-0. De vreugde was echter van korte duur, want KV Mechelen kon op het uur de aansluitingstreffer scoren via Van Damme. Hij kopte een vrije trap van Kosanovic binnen. In het laatste half uur zette Mechelen alles op alles om alsnog een gelijkspel uit de brand te slepen. Vooral de vrije trappen van Kosanovic zorgden voor paniek aan de zee. Akpala kreeg een kwartier om op de counter iets te forceren. Canesis testte nog eens de handschoenen van doelman Gillet. In de slotfase knikte Veselinovic nipt naast het doel van Ovono en aan de overzijde was het Siani die het doodvonnis velde. Op de tegenaanval maakte hij er 3-1 van.

Op die manier boekte KV Oostende een eerste mooie zege in de competitie.