KV Oostende heeft Anderlecht-spits Cyriac beet, ook Cornet komt

Gohi Bi Cyriac komt naar KV Oostende. © BELGA
Redactie KW

KV Oostende heeft donderdag de komst van twee spitsen aangekondigd. Het ‘weireldploegsje’ van Marc Coucke strikte met de Ivoriaan Gohi Bi Cyriac een ‘dikke vis’ en ook Mathieu Cornet trekt naar KVO.

De 24-jarige ‘Zoro’ Cyriac, die voor vier seizoenen tekende, komt over van recordkampioen Anderlecht. Bij paars-wit, waar hij sinds 2012 op de loonlijst stond, kon hij zich mede omwille van blessureleed en zware concurrentie nooit echt doorzetten. Daarvoor speelde hij voor Standard en, in eigen land, voor ASEC Mimosas. “Bij KVO hoopt de explosieve aanvaller nu om zijn loopbaan een nieuwe boost te geven”, klinkt het.

Naast Cyriac strijkt ook diens leeftijdsgenoot Cornet neer in het Alberparkstadion, hij komt over van tweedeklasser Virton en tekende een contract voor twee seizoenen (met optie). “Voor veel voetbalfans wellicht een nobele onbekende, maar dat zal wellicht niet lang zo blijven. Cornet is namelijk een erg veelbelovende, Belgische speler. Zo scoorde de spits afgelopen seizoen vijftien goals voor Virton en trof hij eerder al 14 keer raak in derde nationale bij Hoei. Cornet speelde eerder ook al bij Germinal Beerschot en Tongeren”, aldus KVO.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier