KV Oostende gunt Cercle Brugge geen punten

© BELGA
Redactie KW

KV Oostende was zaterdagavond net iets beter dan Cercle Brugge. De kustploeg haalde het met 2-0 na een zwakke pot voetbal.

Veel wind in het Albertparkstadion en dat zorgde voor een rommelige aanvangsfase. Elimane Coulibaly zorgde voor het eerste echte gevaar, maar Olivier Werner was attent. Aan de overkant kon Kristof D’Haene dreigen, maar zijn schot was te zwak. Uit het niets viel dan een goal. Na geharrewar stond Fernando Canesin plots alleen voor Werner. De Cerclegoalie stopte Canesin foutief af in de zestien en kapitein Sébastien Siani faalde niet vanop de stip : 1-0. Voor de Kameroener was het al zijn zesde penaltygoal van het seizoen, zijn zevende in totaal.

In het begin van de tweede helft kreeg Cercle een nieuwe opdoffer te verwerken. Kristof D’Haene werd met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd en Cercle moest met tien verder. Oostende nam de match in handen, maar profiteerde veel te weinig van de geboden ruimte. Cercle bleef hopen en vijf minuten voor affluiten moest Didier Ovono attent zijn op een poging van Junior Kabananga. In blessuretijd nam Jonathan Wilmet alle twijfels weg. Op de counter scoorde hij de 2-0.

Door deze zege sluipt KV Oostende iets dichter top zes. Door het puntenverlies van onder meer Waasland-Beveren en Lierse is er onderin het klassement weinig verandering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier