KV Oostende gaat met 4-1 de boot in tegen Racing Genk

De laatste speeldag van de reguliere competitie was er een om snel te vergeten voor KVO. Het werd 4-1 op verplaatsing tegen Racing Genk.

Racing Genk had wel wat te winnen bij de thuiswedstrijd tegen KV Oostende. Bij een overwinning konden de Limburgers namelijk naderen tot op een puntje van de kustploeg. Het werd in het begin een evenwichtige partij, maar de grootste kansen waren toch voor Racing Genk. Bij de bezoekers kwam de laatste pass er niet uit en dat was toch anders bij Genk, dat veel kansen kreeg.

Samatta was de eerste die een van die kansen kon verzilveren. Hij kwam aan de eerste paal goed voor zijn man om de 1-0 binnen te koppen. Nog voor de rust werd die score verdubbeld door Bailey. Na de rust kon Genk loeren op de counter, maar het was Pozuelo die de 3-0 op het bord zette. Een handvol minuten zorgde De Camargo voor de 4-0.

Siani milderde de eindstand nog tot 4-1 voor de bezoekers, maar het doelpunt van de Zuid-Afrikaan was niet meer dan een voetnoot. Racing Genk kwam tot op een punt van KV Oostende. De ploeg van Peter Maes walste over Oostende, dat in de titelstrijd op zoek kan naar eerherstel tegen de Limburgers.