KV Oostende denkt aan centrale verdediger uit Zuid-Afrika

© Foto Kaiser Chiefs
Redactie KW

KV Oostende won vorig weekend en is daardoor zo goed als zeker van een verlengd verblijf in eerste klasse.

De kustploeg denkt al aan volgend seizoen en wil zijn verdediging versterken met een boomlange verdediger.

KV Oostende denkt aan EricMathoho (24) als versterking voor volgend seizoen. Dat meldt zijn manager in de Zuid-Afrikaanse pers. Mathoho is een slanke maar kopbalsterke verdediger van 1m90 en 74 kilo. Mathoho, met bijnaam De Toren, speelt voor Kaizer Chiefs in Zuid-Afrika en voor de nationale ploeg. Op de voorbije Africa Cup of Nations kwam hij twee keer in actie nadat hij de eerste match nog geschorst was.

“KV Oostende volgde Mathoho en beloofde om iets te laten weten na de Africa Cup. Een overgang is toch maar voor na het einde van het huidige seizoen”, liet manager Tim Sukazi weten aan Goal, een Zuid-Afrikaanse website. Mathoho ligt nog tot juni 2017 onder contract bij zijn club en zal dus redelijk wat moeten kosten.

Mediastorm

Eric Mathoho is in Zuid-Afrika dezer dagen trouwens het onderwerp van een kleine mediastorm. Zijn ex-vriendin is net bevallen en beweert dat het kind van Mathoho is, maar die laatste doet volgens The Daily Sun moeilijk over een DNA-onderzoek.

KV Oostende haalde eerder al middenvelder Andile Jali en spits Knowledge Musona (met de Zimbabwaanse nationaliteit) uit Zuid-Afrika.

(OVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier