KV Oostende debuteert Europees met 4-2-nederlaag in Marseille

Het debuut van KV Oostende op het Europese schouwtoneel is donderdag in Marseille op een 4-2-nederlaag uitgedraaid. Bij de rust stond de Zuid-Franse topclub 2-1 voor in de heenwedstrijd van de derde voorronde in de Europa League.

Valère Germain bracht de thuisploeg al in de tweed minuut op voorsprong, op assist van Florian Thauvin. In de 26ste minuut mocht Sebastien Siani, na een fout van Thauvin, er vanop de penaltystip 1-1 van maken. Morgan Sanson legde in de 32ste minuut de 2-1-ruststand vast. Silvio Proto redde eerst nog de poging van Germain, Sanson was in de rebound allert.

Opgeheven hoofd

In de tweede helft kwam Knowledge Musona dicht bij de gelijkmaker. Steve Madanda duwde de bal over zijn doel. Met zijn tweede van de avond verdubbelde Germain de Franse voorsprong. Twaalf minuten voor tijd gaf Musona met een slimme verre lob de kustploeg weer hoop, maar acht minuten voor tijd maakte Germain zijn hattrick compleet. De van Monaco overgekomen spits speelde zich bij zijn debuut meteen in de gratie van zijn nieuwe fans. Na een moeizame start speelde Oostende aardig mee. Het weireldploegsje mocht Marseille dan ook met opgeheven hoofd verlaten en mag nog een week lang van een stunt dromen. De terugwedstrijd wordt volgende week donderdag aan de Belgische kust gespeeld.