KV Oostende botst in kwartfinale van de Croky Cup op Standard

© BELGA
Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

KV Oostende is er dinsdagavond niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de halve finale van de beker van België. Het verloor met 2-3-cijfers van Standard.

Voor ‘de match van het jaar’ – althans volgens technisch directeur Luc Devroe – voerde Adnan Custovic drie wijzigingen door in vergelijking met de verloren thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag tegen KV Mechelen. Mike Vanhamel keepert zoals afgesproken in de beker. Hij verving William Dutoit. Achterin stond Tomasevic (terug uit schorsing) weer in de ploeg. Vandendriessche verdween naar de bank waardoor Musona een rijtje achteruit schoof en Akpala naast Zivkovic in de spits kwam.

Het was Standard dat via een kopbal van Sá het eerst de neus aan het venster stak. Vanhamel pakte meteen met een prima parade uit. De reactie van Oostende mocht er zijn: Akpala kopte door tot bij Zivkovic, die leek te gaan scoren, maar het leer nog net voor de lijn gekeerd zag worden door Fai.

Betere combinaties van bezoekers

Standard bleef de betere combinaties op de mat leggen en ook de kansen waren voor de bezoekers. Eerst maakte Emond het gebrek aan snelheid van Lombaerts pijnlijk duidelijk. De hoek was echter te scherp om Vanhamel te verschalken. Ook Marin kon even later aan de eerste paal net niet afdrukken.

KV Oostende botst in kwartfinale van de Croky Cup op Standard
© BELGA

Aan de overzijde probeerde KVO al een paar keer door de buitenspelvel te glippen en op het kwartier lukte dat ook. Na een uitstekende dieptepass van Siani mocht Zivkovic alleen op Gillet af. Hij twijfelde niet en schoof binnen: 1-0.

Geen penalty voor KVO, maar wel 1-1

Op het halfuur zette Capon zich goed door op rechts. Zijn voorzet vloog van dichtbij tegen de arm van Pocognoli. Heel Oostende schreeuwde om een strafschop, maar kreeg die niet. Zoals zo vaak in voetbal was het aan de overzijde nog geen minuut later wel raak. Sá klom het hoogst op een voorzet van Agbo en buffelde de gelijkmaker in de benedenhoek. 1-1 was meteen ook de ruststand.

KV Oostende botst in kwartfinale van de Croky Cup op Standard
© BELGA

Meteen na de pauze werd KVO door een zondagsschot van Marin op achtervolgen aangewezen. De Roemeen kwam naar binnen en trapte het leer vanop zo’n 20 meter onhoudbaar voorbij Vanhamel. Standard drukte door en de kustploeg zag even sterretjes, maar plooien deed het aanvankelijk niet.

Veel kansen voetbalden Musona en co niet meer bij elkaar. Enkel Zivkovic en de ingevallen Gano konden nog een tweetal keer ontsnappen, maar zij werden telkens goed afgehouden. Siani probeerde het nog eens van heel ver, maar zijn schot zoefde een metertje naast.

Opzichtig tijdrekken van de bezoekers

In het laatste kwartier trok de kustploeg dan toch massaal naar voren. Standard reageerde door wel erg ostentatief tijd te gaan rekken. Net toen KVO de bakens nog leek te gaan verzetten, deden de bezoekers de boeken toe. Emond werd vrijgespeeld in de zestien trapte de 1-3 perfect in het hoekje.

In blessuretijd maakte Gano het nog even spannend door de aansluitingstreffer te scoren, maar kansen op de gelijkmaker kwamen er niet meer. Heel Oostende droomde al van een nieuwe finale, maar het botst dus in de kwartfinale op Standard.

KV Oostende – Standard 2-3.

Doelpunten: 17′ Zivkovic 1-0, 34′ Sá 1-1, 47′ Marin 1-2, 82′ Emond 1-3, 92′ Gano 2-3.

KV Oostende: Vanhamel, Capon, Milic, Lombaerts, Tomasevic, Bjelica (60′ Canesin), Siani, Musona, Jali (83′ Conté), Zivkovic, Akpala (70′ Gano).

Standard: Gillet, Agbo, Laifis, Luyindama, Pocognoli, Fai, Ndongala, Marin (89′ De Santos), Mpoku (80′ Luchkevych), Sá, Emond (84′ Schulz).

Gele kaarten: 44′ Laifis, 67′ Agbo, 85′ Sá.

Scheidsrechter: Smet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier