KV Oostende boekt zuinige maar belangrijke zege tegen Eupen

Fernando Canesin jaagt Luis Garcia op © BELGA
Olivier Volckaert

KV Oostende speelde zaterdagavond een zwakke partij, maar het deed wel een gouden zaak. De kustploeg won met 1-0 van staartploeg Eupen en verlaat wellicht definitief de degradatiezone.

Adnan Custovic moest sleutelen aan zijn ploeg. Door drie geschorsten (Jali, Capon en Vandendriessche) kwam onder meer Fernando Canesin nog eens aan de aftrap. De wind maakte het lastig om tot vlotte combinaties te komen, toch was de eerste kans voor Oostende. Canesin stuurde Musona diep. Die had alle tijd, maar legde de bal toch nipt naast. Eupen was echter niet gekomen om zich in te graven en kon af en toe dreigen via onder meer Verdier en Ocansey. De rest van de eerste helft had weinig om het lijf, het merendeel van de fans zocht nog voor de 45ste minuut warmere oorden op.

Het begin van de tweede helft bracht niet veel beterschap, Oostende en Eupen stapelden de slechte passes op. Maar KVO kon toch de match openbreken. Na een knappe actie van Siani en Canesin kwam Hasan Özkan alleen voor doel en hij scoorde de 1-0. Met wat geluk ging de bal voorbij doelman Hendrik Van Crombrugge. Eupen reageerde via Ocansey, maar zijn poging likte de lat. Nils Schouterden kwam ook nog alleen voor doel, maar William Dutoit liet zich niet verschalken. Eupen zette druk, voor Oostende kwam er meer ruimte.

Door deze zege schuift Oostende op richting middenmoot. Het heeft nu al acht punten voor op hekkensluiter Eupen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier