KV Oostende blijft steken op een gelijkspel in Moeskroen

Cyriac Gohi Bi scoorde de gelijkmaker vanop de stip. © BELGA
Redactie KW

De leider in de Jupiler Pro League haalde tweemaal een achterstand op. De Henegouwers kwamen in beide helften vrij vroeg tot scoren.

KV Oostende is bij Moeskroen-Péruwelz niet verder geraakt dan een 2-2-gelijkspel. Al na vijf minuten was de kustploeg op achtervolgen aangewezen toen Noë Dussenne op hoekschop de Henegouwers op voorsprong bracht. Dat Dussenne in de gaten gehouden moest worden, wisten de spelers ongetwijfeld wel. De centrale verdediger was in de voorbije twee duels ook al trefzeker. Vijf minuten voor de rust bewees de ex-verdediger van Cercle Brugge dat nogmaals, al vergiste hij zich van doel. Hij verlengde een voorzet van Cyriac Gohi Bi in eigen doel. Zo gingen beide ploegen rusten bij een gelijke stand.

Na de pauze kwam de thuisploeg algauw opnieuw op voorsprong. Scepovic scoorde enig mooi. Iets voor halfweg de tweede helft vond KVO-coach Yves Vanderhaeghe dat hij moest ingrijpen. Hij wisselde drie spelers. Met succes, want enkele minuten later kregen de geelhemden een strafschop toen Jordan Lukaku onderuit werd gehaald. Cyriac Gohi Bi kweet zich van die taak, met het nodige geluk. Daarna zetten de bezoekers druk, maar een derde goal zat er niet meer in voor KV Oostende, dat aan de leiding blijft.

(BV-Foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier