KV Oostende blijft op kop na zege tegen Westerlo

Knowledge Musona zorgde voor de openingstreffer. (Foto Belga) © BELGA

KV Oostende heeft na twee speeldagen nog steeds het maximum. Het won zaterdagavond met 2-1 van Westerlo en staat zowaar aan kop.

Yves Vanderhaeghe begon met dezelfde elf als tegen KV Mechelen en dat rendeerde. Eerst kwam Fernando Canesin alleen voor doel, maar hij miste zijn poging. Knowledge Musona toonde iets later net iets meer koelbloedigheid : 1-0. KV Oostende was heer en meester en ook Franck Berrier en Gohi Bi Cyriac kwamen alleen voor de bezoekende doelman, maar zij konden niet scoren.

KV Oostende duwde dan maar aan het begin van de tweede helft door en na enkele uitstekende kansen zorgde linksachter Jordan Lukaku voor het doelpunt. Na een knappe rush trapte hij heerlijk binnen. Broer Romelu feliciteerde hem direct op Twitter en voegde toe dat het Jordan’s eerste goal als prof was. 2-0 en nog was de honger bij Oostende niet over.

Jordan Lukaku viert de 2-0. (Foto Belga)
Jordan Lukaku viert de 2-0. (Foto Belga)© BELGA

Er waren nog kansen voor Cyriac, Musona en Canesin, maar doelman Koen Van Langendonck was de enige bezoeker op niveau. In de 73ste minuut gebeurde dan toch het onverwachte. Invaller Frederick Gounongbe scoorde verrassend de aansluitingstreffer : 2-1. KV Oostende was niet van slag en ging op zoek naar de beslissende derde treffer. Invaller Joseph Akpala had die aan de voet, maar mikte onbegrijpelijk op de lat. Het was bibberen tot de laatste seconde, maar uiteindelijk hield Oostende stand.

In de tweede helft viel er een opstootje te noteren voor de dugout van de thuisploeg. (Foto Belga)© BELGA

Na twee speeldagen heeft Oostende nog steeds het maximum van de punten. Volgend weekend speelt het een verrassende topper tegen STVV. (OVG)