KV Oostende blijft ongeslagen in eigen huis

KV Oostende boekt een zes op zes in de vernieuwde Versluys Arena. Na de zege tegen Club Brugge won het weireldploegsje met 2-1 van Moeskroen.

Bij KV Oostende was er één wissel na de knappe stuntzege tegen Club Brugge. Fernando Canesin nam zijn vertrouwde plaats op de rechterflank in en Kevin Vandendriessche begon op de bank. Wat volgde was een draak van een eerste helft, die pas op het einde van de eerste helft voor animo zorgde. Proto kreeg geel voor een duw aan de zijlijn, Musona zorgde bijna voor de 1-0, maar het was Moeskroen dat verrassend op voorsprong kwam. Siani blunderde en Filip Markovic twijfelde niet : 0-1 aan de rust.

KVO nam het heft in handen in de tweede helft, maar Adam Marusic en Yassine El Ghanassy konden niet scoren. De verdiende gelijkmaker kwam er dan toch in de 72ste minuut. Marusic werd licht aangetikt in het strafschopgebied en Knowledge Musona zette de strafschop om.

Oostende duwde door en Marusic zette de 2-1 op het bord na een knappe actie van El Ghanassy en Musona. Een reactie van Moeskroen kwam er niet meer, het was Oostende dat op zoek ging naar de 3-1. Cyriac kwam alleen voor doel, maar kon niet scoren en de match eindigde op 2-1.

Voor KV Oostende is dit een 6 op 6 in het vernieuwde voetbalstadion na de 1-0-zege tegen Club Brugge.