KV Oostende aanvaardt speeldag schorsing voor wannabe keeper Kevin Vandendriessche

01/12/16 om 19:35 - Bijgewerkt om 19:34

KV Oostende legt zich neer bij de speeldag schorsing en 400 euro boete die het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) donderdag voorstelde aan Kevin Vandendriessche naar aanleiding van zijn rode kaart in de Croky Cup.

KV Oostende aanvaardt speeldag schorsing voor wannabe keeper Kevin Vandendriessche

© BELGA

Dat bevestigde de kustploeg donderdagavond. De Franse middenvelder van KVO werd woensdagavond in de achtste finales van de Beker ven België rechtstreeks uitgesloten.

Vandendriessche bracht in de 56e minuut van de bekerpartij in Tubeke bij een 0-2 voorsprong met de hand redding op de lijn. Scheidsrechter Nathan Verboomen duwde de 27-jarige Fransman de rode kaart onder de neus en kende een penalty toe aan Tubeke. De Kustboys kwamen met tien man nog op achterstand, maar zetten de scheve situatie na verlengingen wel recht. Het werd 3-4 in Tubeke.

KV Oostende kan op verplaatsing bij landskampioen Club Brugge komend weekend sowieso nog wel rekenen op Vandendriessche. De schorsing gaat immers pas woensdag 7 december in. KVO-coach Yves Vanderhaeghe moet daardoor de klus op het veld van AA Gent (11 december) op de achttiende speeldag in de Jupiler Pro League zonder Vandendriessche zien te klaren.

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!