Komend weekend alle ogen op duel tussen KV Oostende en Anderlecht

Marc Coucke zal zaterdag niet aanwezig zijn in de Versluys Arena. © BELGA
Redactie KW

Op de 26ste speeldag van de Jupiler Pro League zijn komend weekend alle ogen gericht op het duel tussen KV Oostende en Anderlecht. Een wedstrijd die, met de recente bestuurlijke veranderingen bij beide teams, vooral naast het veld aandacht zal wegkapen.

Oostende en Anderlecht kunnen de punten goed gebruiken. KVO is nog altijd niet honderd procent zeker van het behoud, terwijl Anderlecht de kloof met leider Club Brugge niet verder wil laten oplopen. Maar ook op extrasportief gebied krijgt de partij een opvallend tintje. De bij Oostende vertrekkende voorzitter/eigenaar Marc Coucke wordt op 1 maart de voorzitter van de Brusselse club.

KV Mechelen heeft tegen Eupen geen keuze. Wil het niet in een echt uitzichtloze situatie belanden, moet het de Oostkantonners absoluut kloppen. Malinwa is momenteel de hekkensluiter, Eupen staat een plaats hoger met twee punten meer.

Racing Genk, dat zich dinsdag plaatste voor de finale van de Beker van België, opent de speeldag tegen Zulte Waregem. Subtoppers Kortrijk en Antwerp leveren een interessant duel met het oog op Play-off 1 en AA Gent wil tegen Sint-Truiden zijn stevige thuisreputatie alle eer aandoen.

Op zondag trekt Club Brugge naar Waasland-Beveren. De leider wil zich na een iets mindere periode na de winterstop herstellen, maar krijgt met de Leeuwen, die nog kans maken op PO 1, een ploeg met vertrouwen voor de neus. Standard heeft tegen Moeskroen dan weer de kans om zijn goede vorm van de laatste weken te tonen. Charleroi en Lokeren sluiten op Mambourg de speeldag af.

(Belga)