Karel Geraerts wordt sportief coördinator bij KV Oostende

06/07/17 om 21:46 - Bijgewerkt om 21:45

KV Oostende heeft donderdag op de zomerstage in het Nederlandse Wageningen Karel Geraerts voorgesteld als sportief coördinator. De 35-jarige Limburger zal bij de kustploeg fungeren als rechterhand van sportief directeur Luc Devroe.

Karel Geraerts wordt sportief coördinator bij KV Oostende

Karel Geraerts sloot zijn actieve carrière af bij Sporting Charleroi. © BELGA

"Ik heb het voetbal even achter mij gelaten, maar het kriebelde weer en ik ben blij dat ik deze kans krijg bij KVO", toonde Geraerts zich tevreden met zijn nieuwe baan. Geraerts zal niet enkel als rechterhand van Devroe fungeren, want daarnaast wordt hij ook verantwoordelijk gesteld voor de persoonlijke begeleiding van spelers. "We zochten iemand die het voetbalmilieu door en door kent en die zelf op hoog niveau gevoetbald heeft. Ik werkte met Karel samen bij Club Brugge en hij is de geknipte man voor deze job", aldus Devroe.

Twintigvoudig international

Geraerts speelde tot het seizoen 2015-2016 bij Charleroi, maar zette in januari van dit jaar een punt achter zijn spelersloopbaan toen hij geen nieuwe club wist te vinden. Naast Charleroi speelde hij ook voor Club Brugge, Lokeren, Standard en Oud-Heverlee Leuven. Bij de Rode Duivels wist Geraerts in twintig interlands vier keer te scoren.

.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!