Het knipperlicht gaat aan bij KV Oostende

© BELGA
Olivier Volckaert

Na de 1-7-pandoering tegen KV Kortrijk deed KV Oostende het al iets beter tegen AA Gent, maar het was nog niet goed. KV Oostende moet opletten : met matchen tegen Club Brugge, Racing Genk en Lokeren is het geen cadeau om uit het dipje van 2015 te geraken.

Marc Coucke twitterde het ook al tijdens de match tegen Gent : onze verdediging is niet echt extreem solide dezer dagen #zestaanerbijenkijkenernaar. Er heerst momenteel wat onrust bij het ‘weireldploegsje’ door de slechte prestaties. Maar het knipperlicht gaat ook aan omdat er wat onrust is in de spelersgroep.

De kustploeg zag Jonathan Wilmet vertrekken naar Waasland-Beveren. Wilmet wou meer speelminuten, zeker nadat hij tegen KV Kortrijk als negentiende man naast de selectie viel. Een hereniging met coach Guido Brepoels lag dan ook voor de hand. Aan de kust was Wilmet zeker geen basisspeler, maar wel een nuttige invaller. Zijn statistieken zijn zelfs beter dan die van zijn concurrent Franck Berrier die nochtans drie keer zoveel speelminuten verzamelde. En als we insiders mogen geloven, waant Berrier zich onaantastbaar in Oostende, ook al speelt hij het hele seizoen op een laag niveau.

Maar er is meer. Gevoed door de komst van spits Musona, voelt Bjorn Ruytinx zich nu ook openlijk niet meer lekker in zijn rol als invaller. Ook Canesin zit steeds vaker op de bank en nieuwkomer Milic werd bij zijn debuut tegen Kortrijk al na een halfuur gewisseld.

KV Oostende moet zeker nog niet panikeren, maar het moet wel alert blijven. Zeven punten voorsprong op de voorlaatste plaats is een ruime bonus, maar met drie nederlagen op rij komt de gevarenzone plots dichtbij. En eenmaal je in een negatieve spiraal zit… Daarom zet de kusploeg beter te vroeg dan te laat de puntjes op de i.

En het weireldploegsje kan de moeilijke kalender als een voordeel zien. De toppers van KV Oostende kunnen dit seizoen nét iets meer tegen de toppers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier