Geschillencommissie is niet streng voor KVO-coach Yves Vanderhaeghe

Yves Vanderhaeghe en zijn advocaat bekijken de beelden bij de Geschillencommissie. © BELGA
Redactie KW

De Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag beslist Yves Vanderhaeghe geen schorsing en geldstraf op te leggen.

De coach van KV Oostende keek aan tegen een mogelijke schorsing van één speeldag en een boete van 800 euro (waarvan 400 effectief) na zijn uitsluiting op speeldag dertien in de Jupiler Pro League. De Geschillencommissie vond die uitsluiting voldoende.

Buiten de technische zone

In de met 3-2 gewonnen wedstrijd van KRC Genk tijdens het midweekvoetbal van vorige week stuurde scheidsrechter Wim Smet Vanderhaeghe de tribunes in. De oefenmeester van KVO protesteerde omdat zijn club geen strafschop kreeg nadat Canesin in de zestien werd neergemaaid door Genk-verdediger Kabasele. Vanderhaeghe stapte daarbij buiten zijn technische zone, wat indruist tegen het bondsreglement.

Emotionele reactie

“De commissie stelt vast dat Vanderhaeghe alleen ten laste wordt gelegd dat hij in de 75e minuut uit protest enkele meters het speelveld is opgelopen. Hij betwist de materialiteit van die feiten niet, maar zegt dat zijn inbreuk het gevolg is van een emotionele reactie op een, volgens hem, onterecht niet gefloten penaltyfout”, klinkt het bij de Geschillencommissie, die de verwijzing naar de tribunes voldoende vond en geen bijkomende straf oplegt. Daardoor zit Vanderhaeghe gewoon in de dug-out wanneer de kustploeg zaterdag op de 15e speeldag in de Jupiler Pro League Oud-Heverlee Leuven ontvangt.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier