Gert Verheyen wil bezieling terugbrengen in spelersgroep KV Oostende

Redactie KW

KV Oostende heeft donderdag met Gert Verheyen, Franky Van der Elst en Patrick Creemers zijn nieuwe trainersstaf voorgesteld.

“Velen denken dat het met het vertrek van Marc Coucke bergaf zal gaan, wij geloven integendeel dat het beter kan op vele vlakken”, verklaarde Verheyen in de Versluys Arena.

Verheyen maakt zich op voor zijn eerste taak als hoofdcoach van een club. De voormalige Rode Duivel was tot voor kort bondscoach van de nationale U19, waar hij al Van der Elst als assistent en Creemers als keeperstrainer aan zijn zijde had. “Ik ben heel blij en fier dat ik KVO kan coachen. Ik wil de club bedanken voor het vertrouwen. Het is niet evident om een trainer die tot hiertoe enkel met jeugd heeft gewerkt een kans te geven in eerste klasse”, zei Verheyen, die eerder ook de beloften van Club Brugge onder zijn hoede had en de voorbije twaalf jaar tv-analist was. “Toen ik vijf jaar geleden bij de KBVB aan de slag ging, had ik nooit gedacht dat ik nu hier zou zitten. Ik heb mezelf dan ook wat verrast.”

“Ik ben hier niet om succes na te streven voor mezelf, maar voor KV Oostende. Ik ben altijd een teamspeler geweest”, vervolgde de opvolger van Adnan Custovic. “De hele staf is in strijdmodus. Velen denken dat het met het vertrek van Marc Coucke bergaf zal gaan, wij geloven integendeel dat het beter kan op vele vlakken. Onder hem is de club natuurlijk enorm geëvolueerd. Maar de manier waarop de groep samenleefde, strookt niet met hoe ik het zie. Op dat vlak is er heel wat marge om te verbeteren.”

Gert Verheyen wil bezieling terugbrengen in spelersgroep KV Oostende
© BELGA

De kustploeg eindigde dit seizoen pas op de elfde plaats in de reguliere competitie en kon ook in Play-off II geen indruk maken. “Ik wil bezieling in de groep krijgen. Dat moet op het veld te zien zijn, maar dat heeft ook te maken met hoe je de hele week voor de wedstrijd leeft. Vanaf dag één zal ik elke speler op zijn plichten wijzen en uitleggen waar we naartoe willen”, besloot Verheyen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier