Genk en Oostende schieten niet veel op met puntendeling

Oostende's Nicolas Lombaerts and Genk's Marcus Ingvartsen in een gevecht om de bal. (Foto: Belga) © BELGA

Racing Genk en KV Oostende hebben zaterdag 1-1 gelijkgespeeld op de achtste speeldag van de Jupiler Pro League.

Na de aftrap, die gegeven werd door Genk-legendes Branko Strupar en Souleymane Oulare, was de eerste kans voor Oostende. Zinho Gano zag zijn kopbal over de lat vliegen. Daarna was het balbezit voor Genk, terwijl de bezoekers speculeerden op de tegenaanval. Op slag van rust was het Ruslan Malinovskiy (44.) die de Limburgers op voorsprong schoot met een rake vrije trap.

Op het uur kwam Oostende dicht bij de gelijkmaker, maar Aleksandr Bjelica mikte pal op Genk-goalie Danny Vukovic. De kustploeg kwam beter in de wedstrijd en na 74 minuten zorgde recordaankoop Gano voor de verdiende gelijkmaker. Genk ging met een slotoffensief alsnog op zoek naar de drie punten, maar Oostende hield stand.

Beide clubs schieten niet veel op met de puntendeling. Oostende blijft na acht wedstrijden troosteloos laatste met twee punten, Genk blijft in de middenmoot hangen met negen punten.

Bron: Belga