Fysiektrainer Joost Desender ruilt KSV Roeselare in voor KV Oostende

© vdb
Redactie KW

Joost Desender en beloftencoach Andy Vervenne komen de technische staf van KV Oostende vervolledigen. Dat maakte KVO zaterdagmiddag bekend.

Joost Desender komt als voltijds physical coach over van KSV Roeselare, waar hij deeltijds aan de slag was. Andy Vervenne blijft wel ook nog beloftentrainer en kan zo mee zorgen voor een vlotte doorstroming van eigen talent. Na het vertrek van Yves Vanderhaeghe en Gino Caen (Anderlecht) kon Adnan Custovic de voorbije weken enkel een beroep doen op Jordi Lemiengre en keepertrainer Patrick Deman als assistenten. KV Oostende ging dus op zoek naar versterking.

Ervaring bij Club Brugge

Andy Vervenne blijft beloftentrainer, maar wordt nu ook aan de A-kern staf toegevoegd en zal de ontwikkeling van de jonge spelers verder begeleiden. Met Joost Desender haalt KVO dan weer een fysiektrainer met veel ervaring binnen. Desender werkte de voorbije maanden voor KSV Roeselare (1B) en gaat zich nu voltijds op KV Oostende toeleggen. Joost Desender is licentiaat lichamelijke opvoeding met een UEFA A-trainersdiploma, gaf les aan de topsportscholen voetbal van de KBVB, was technisch adviseur van de Voetbalbond en werkte de voorbije decennia onder meer als physical coach voor Germinal Beerschot (2008-2009) en Club Brugge (2009-2015).

(JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier