Frédéric Brillant (ex-KV Oostende) transfereert van New York City naar DC United

© BELGA
Redactie KW

Centrale verdediger Frédéric Brillant, die meer dan honderd matchen de kleuren van van KV Oostende (2011-2012 en 2013-januari 2016) trouw was, blijft ook een derde seizoen in het Amerikaanse profvoetbal actief.

Frédéric Brillant (32) voetbalt ook volgend seizoen in de Amerikaanse competitie. De Franse centrale verdediger die verschillende seizoenen voor KV Oostende en Beerschot speelde, tekende in Washington een contract bij DC United. De twee voorbije jaargangen bereikte Brillant met New York City FC tweemaal de play-offs van de Major League Soccer. Hij geniet er de faam één van de league’s leading stoppers te zijn.

Brillant leidde de verdediging van New York City FC in 2016 in verscheidene categorieën. Zo stond hij 33 maal in de basis, speelde hij 2.970 minuten, won hij 65,2 procent van zijn duels en deelde hij 1.702 passes uit. In oktober 2016 kreeg hij van New York de award Player of the Month. Ook dit jaar was Brillant een sleutelspeler in de defensie van New York. Hij speelde 23 matchen en scoorde zelfs één keer, een belangrijke game winner tegen het tweede gerangschikte Chicago. Brillant had een groot aandeel in de referentie dat New York de vijfde beste defensie van de MLS had, zelfs de derde beste in de Eastern Conference.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier