Frank Berrier dirigeert KV Oostende naar knappe zege tegen Great Old

Aristote Nkaka, William Owusu Acheampong en Mathias Bossaerts strijden voor de bal. © (Foto Belga)
Redactie KW

In aanwezigheid van de kern die in 1993 de eerste promotie naar eerste klasse afdwong en in de retro-uitrusting zoals toen heeft KV Oostende het seizoen met zijn enige playoff-thuiszege beëindigd. Leuke en verdiende 3-1-winst!

KV Oostende telde acht spelers in zijn ziekenboeg: Vanhamel, Jonckheere, Rajsel, Bjelica, Lombaerts, Tomasevic, Conte en Rezaeian. Daarnaast was Canesin geschorst. Antwerp miste ook heel veel spelers. Zo kon Bölöni slechts één echte verdediger opstellen: Ritchie De Laet.

Met Akpala, Zivkovic en Musona koos de afscheidnemende trainer Custovic voor een heel offensief georiënteerd team. Maar het meest opmerkelijk was de basisplaats voor de eveneens vertrekkende strateeg Berrier. In deze playoffreeks kreeg hij voordien slechts twee invalbeurten van niet eens een halfuur, op de eerste en de tweede speeldag. De Fransman zorgde met een leuke inswinger voor het allereerste gevaar. De match was amper een vijftal minuten jong toen De Laet kermend op de mat bleef liggen. Hairemans, één van de slechts vijf bankzitters bij de Reds, verving hem. Ook het tweede gevaar was voor Oostende. Musona verlengde een voorzet van Capon in één ruk over de lat. Maar het eerste doelpunt viel aan de overzijde. Ghandri werkte een hoekschop van Hairemans voorbij Dutoit.

Frank Berrier dirigeert KV Oostende naar knappe zege tegen Great Old
© (Foto Belga)

Iets voor de rust kreeg KVO de kans om op gelijke hoogte te komen. Ref Geldhof floot na tussenkomst van de VAR een strafschop wegens handsspel. Milic zag zijn grondscherend schot in twee tijden gestopt door Teunckens. Iets later moest Dutoit ver uit zijn rechthoek om de bal voor de aanstormende Owusu weg te keilen.

Vroeg in het tweede bedrijf scoorde Zivkovic de gelijkmaker. Na pass van Akpala trok de Nederlander met rasse schreden richting de kansloze Teunckens. Bijna was het twee minuten later al 2-1 maar Haroun schoof het leder een halve meter voor de doellijn weg. KVO had er zin in. Milic en Musona misten op een haartje na een treffer. Die 2-1 volgde dan toch halverwege de tweede helft. Berrier, natuurlijk hij, penseelde een hoekschop op het hoofd van Vandendriessche die het leder enige mooi in de verste hoek knikte. Vandendriessche drukte zijn dankbaarheid uit met een stevige kus op de kale knikker van Berrier. Twaalf ininuten voor affluiten scoorde KVO opnieuw uit een hoekschop van Berrier. De bal belandde bij Milic die hem naar Musona stuurde. De ‘Smiley Assassin’ streelde de bal met een hakje: 3-1. De hoogste tijd voor een applausvervanging met staande ovatie voor Berrier. Met een intense knuffel drukte ook Custovic zijn waardering uit voor Berrier “van wie we waarschijnlijk afscheid nemen” dixit de stadionomroeper.

Zo eindigt Antwerp met een nederlaag een prachtig debuutseizoen in eerste klasse. Met een knappe zege zette KV Oostende een stop achter zijn meest vervelende jaargang sinds de terugkeer in 2013 naar de hoogste reeks.

(PR – Foto Belga)