“Franck Berrier heeft ook thuis goeie punten gescoord”

© BELGA
Olivier Volckaert

Wat moet u onthouden van Anderlecht-KV Oostende? Dat Besnik Hasi een wel erg mooi compliment gaf aan KV Oostende én dat Franck Berrier ook bij zijn vrouw scoorde.

Het mooiste compliment voor het knappe seizoen van KV Oostende kwam misschien wel van Besnik Hasi. In de slotfase van Anderlecht-KV Oostende haalde hij zondagavond een aanvaller naar de kant voor een verdediger… Het grote Anderlecht, dat in eigen huis tegen KV Oostende, tevreden is met een punt ? Heb ik dat zondag goed gezien ? En wonnen Proto en co in het slot toch wat tijd om het puntje veilig te stellen ? Ongelooflijk ! Had ik het een jaar geleden voorspeld, werd ik door de hoofdredactie apart geroepen en gevraagd om geen klinkklare onzin meer te verspreiden. Maar tijden veranderen gelukkig. KV Oostende pakte een knap punt tegen Anderlecht, dat door de rode kaart van Kara nog akelig dicht bij een ultieme vernedering was.

En u hebt ongetwijfeld ook het pareltje van Franck Berrier gezien ! Een knappe vrijschop, Proto stond aan de grond genageld. Berrier trok vervolgens zijn truitje uit en maakte de boodschap voor de wereld op zijn shirt zichtbaar: amour, bonheur, marriage, enfants. Blijkt dat het een boodschap was voor zijn vrouw waar hij al tien jaar gelukkig mee getrouwd is.

© BELGA

Het typeert de vreemde vogel die Franck Berrier is. In een wereld vol snelle bolides, tattoo sleeves en snelle vrouwen blijft Berrier het buitenbeentje. En dus had hij na zijn wonderlijke goal op Anderlecht ook geen boodschap voor een nieuw liefje of een boodschap voor wereldverbetering. Neen, Berrier haalde waarden aan die bijna als katholiek te bestempelen zijn. Maar misschien heeft Berrier wel gelijk. In het moderne voetbal is er amper nog plaats voor deze waarden omdat ze te saai, te evident geworden zijn. Ik vond het alvast een mooie boodschap en ik ben er zeker van dat hij er thuis goeie punten mee heeft gescoord!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier