Elimane Coulibaly (KV Oostende) twee (en geen vier) wedstrijden aan de kant

© BELGA
Redactie KW

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft KV Oostende-speler Elimane Coulibaly vrijdagmiddag een serieuze strafvermindering toegestaan.


© BELGA

De Senegalese Belg kreeg dinsdag nog een schorsing van vier speeldagen opgelegd voor een elleboogstoot in de wedstrijd van afgelopen weekend tegen Sporting Lokeren, maar komt er nu toch vanaf met twee schorsingsdagen.

Door de schorsing moet KVO het enkel tegen Moeskroen-Péruwelz (thuis op 18 oktober) en Sporting Charleroi (uit op 25 oktober) zonder de aanvaller doen. De eerste straf van vier speeldagen, die dinsdag uitgesproken werd door de Geschillencommissie, vonden ze in Oostende veel te zwaar, en dus werd er vrijdag met succes in beroep gegaan. Naast een schorsing van twee speeldagen kreeg Coulibaly ook nog een geldboete van 800 euro.

Volgens de kustploeg was de schorsing van vier speeldagen disproportioneel in vergelijking met eerdere uitspraken van de Geschillencommissie dit seizoen. Daarbij kon onder meer de vergelijking met David Addy gemaakt worden, die voor twee speeldagen geschorst werd voor een kopstoot.

Nadat Oostende vorig weekend in Lokeren op voorsprong was gekomen (0-1 via Frédéric Brillant na 15 minuten) ging bij Elimane Coulibaly even het licht uit. Zijn elleboog kwam onzacht in aanraking met de neus van Lokeren-middenvelder Koen Persoons en ref Bart Vertenten trok dan ook een rode kaart. Lokeren kon in de volgende 75 minuten de achterstand ombuigen in 3-1 winst.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier