Eerste ‘thuismatch’ KV Oostende in Roeselare op zaterdag 5 maart

Redactie KW

Diezelfde avond speelt ook volleyteam Knack Roeselare in Schiervelde.

KV Oostende verbouwt straks zijn Albertparkstadion en om zo snel mogelijk aan de werken te kunnen beginnen, vroeg Oostende aan het begin van het seizoen om de laatste speeldag op verplaatsing te kunnen spelen. De kalendercommissie gaf Oostende die gunst. KV Oostende besliste vervolgens om de thuismatch op de voorlaatste speeldag ook al in Roeselare te spelen. Op die manier kan Oostende al na de voorlaatste thuismatch van het seizoen, op zondag 21 februari tegen AA Gent, aan de verbouwing van het vernieuwde Albertpark beginnen.

Maandag maakte de kalendercommissie van de Belgische voetbalbond de exacte data en uren van de laatste speeldagen van de reguliere competitie bekend. En KV Oostende speelt zijn laatste thuismatch van de reguliere competitie, die in Roeselare dus, op zaterdagavond 5 maart. De match begint om 20 uur. Pittig detail : Knack Volley Roeselare speelt die avond ook op Schiervelde. De match tegen Haasrode Leuven begint om 20.30 uur. Gelukkig speelt voetbalclub KSV Roeselare dat weekend op verplaatsing !

KV Oostende vermijdt het liefst de thuismatchen van Knack Volley Roeselare, maar deze dubbele zaterdagavond kon niet vermeden worden. Het reglement van de Jupiler Pro League stelt immers dat alle teams op de laatste twee speeldagen op hetzelfde moment moeten spelen (al werd wel een uitzondering gemaakt voor AA Gent dat nog in de Champions League aantreedt).

Hoe het verder moet in de play-offs ? Dat is nog koffiedik kijken, maar wellicht kan daar een dubbele bezetting vermeden worden. De voetbal- en volleykalender moeten immers nog opgemaakt worden en dus kunnen de kalendermakers rekening houden met de kalenders van KV Oostende, KSV Roeselare en Knack Roeselare. Oostende zou in play-off 1 ook graag de businessruimte in de Seshal, waar Knack speelt, gebruiken voor zijn vips.

(OV)

Conclusie : kom op zaterdag 5 maart vroeg naar Schiervelde als je dicht wil parkeren… (OVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier