Drukke week aan de onderhandelingstafel van KV Oostende

Blijft Laurent Depoitre aan zee ? © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

KV Oostende is al een tijdje zeker van het behoud en dus maakt de kustploeg werk van volgend seizoen. Welke spelers worden er genoemd ?

In de eerste plaats zoekt KV Oostende nog offensieve versterking. Laurent Depoitre kreeg een voorstel, maar gaat voorlopig nog niet akkoord. Hij schermt met interesse van andere eersteklassers. Vooral Gent zou geïnteresseerd.

Als vervanger denkt KV Oostende aan Bjorn Ruytinx. De spits van OH Leuven is een goede vriend van trainer Vanderbiest en heeft dus een streepje voor. Ook Elimane Coulibaly zou in beeld zijn, dixit Het Nieuwsblad.

Eerder greep KV Oostende al naast Sam Valcke, die werd aangeboden via zijn manager Gunther Thiebaut. Valcke had een gesprek met Vanderbiest, maar koos uiteindelijk voor Cercle. Oostende toont ook interesse voor het 18-jarige Colombiaanse toptalent Oswal Alvarez, die momenteel in de B-kern van Anderlecht verkommert.

Ook het dossier van Fernando Canesin ligt bovenaan de stapel. De Braziliaan gaf eerder aan om te willen blijven in Oostende, maar dat zou wel eens kunnen veranderen nu John van den Brom plaatste maakte voor Besnik Hasi. Canesin heeft immers een goede band met Hasi. Voor Fede Vico heeft KVO een optie, Jordan Lukaku vertrekt al zeker.

Niels Coussement, de enige Oostendenaar bij KVO, heeft een aflopend contract, maar hij zit binnenkort samen met het bestuur voor een contractverlenging. Ook wil KV Oostende graag verder met Thomas Foket, die dit seizoen gehuurd wordt van AA Gent.

Daarnaast praat Oostende nog met Denis Dessaer, Jimmy Hempte en Tom Van Imschoot voor een contractverlenging.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier