Coulibaly schenkt KV Oostende zege bij Moeskroen-Péruwelz

Coulibaly zorgde met een doelpunt in de 85ste minuut voor een 0-1 zege voor KV Oostende tegen Moeskroen-Péruwelz.

Moeskroen-Péruwelz begon met 0 op 21 aan de wedstrijd tegen KV Oostende. De kustjongens deden het niet zo veel beter en kon maar 1 punt puren uit de voorbije vijf wedstrijden. Bij winst op het veld Moeskroen leek de deelname aan play-off 2 een zekerheid voor het team van Fred Vanderbiest. Voorzitter Marc Coucke liet alvast niets aan het toeval over en stuurde de spelers en technische staf twee dagen op afzondering in een Oostends luxehotel. Bij de thuisploeg kon toekomstig KVO-speler Kevin Vandendriessche opnieuw rekenen op een basisplaats.

Moeskroen-Péruwelz begon het best aan de wedstrijd en moest na 20 seconden al op voorsprong staan. Dingome weigerde echter een opgelegde kans binnen te trappen. Oostende reageerde meteen met een scherpe tegenaanval. Coulibaly kon echter niet besluiten. Een leuke pot voetbal leek in zicht, maar de weinige supporters op Le Cannonier kregen vervolgens een slaapverwekkende vertoning te zien. De beste kansen waren in de eerste helf voor Moeskroen-Péruwelz. Perez en Vandendriessche konden doelman Ovono echter niet verschalken. Oostende stelde daar bitter weinig tegenover.

Coulibaly legt fans het zwijgen op

Wie in de tweede helft gehoopt had op beterschap, had Valentijnsavond beter ergens anders doorgebracht. Berrier zorgde voor enige opwinding in de 50ste minuut met een goede trap, maar doelman Cros pakte uit met een dito redding. Daarna was het opnieuw aan de thuisploeg. Schmisser blunderde achterin, maar Perez weigerde het cadeau aan te nemen. Ovono kon zijn trap makkelijk stoppen. In de slotfase maakte Coulibaly alsnog het verschil voor KVO. Eerst schilderde Berrier een vrije trap op het hoofd van de spits, maar Michel bracht redding op de lijn. Het was echter uitstel van executie, want vijf minuten voor tijd was het toch raak voor Coulibaly. Mezague en Cros verkeken zich op een voorzet van Musona en het was een koud kunstje voor Coulibaly om de 0-1 binnen te tikken. Na zijn doelpunt liep hij naar de Oostendse fans en legde hen een zwijggebaar op. Het bleef uiteindelijk bij 0-1 en zo boekt KVO een belangrijke zege met het oog op het behalen van play-off 2.