Christophe Lycke over inmenging Anderlecht bij KVO: “Weer goed voor KVO”

Antonio Milic © VDB
Redactie KW

“Het is niet omdat Marc Coucke de overstap naar Anderlecht gemaakt heeft en dat er nu enkele onderlinge transacties zijn gebeurd, dat KV Oostende het kleine Anderlecht geworden is”, vindt ex-doelman Christophe Lycke.

“Gert Verheyen, Hugo Broos en Franky Van der Elst hebben allen een verleden bij Club Brugge en daar wordt er veel minder over gezegd. Transfers tussen Anderlecht en KV Oostende zullen er blijven gebeuren en dat is ook niet meer dan normaal. Dat soort deals kunnen trouwens positief uitdraaien voor KVO, dat heeft het verleden al bewezen. Het kan een voordeel zijn dat jonge talentvolle spelers van RSCA voor de kustploeg kiezen om ervaring op te doen.”

Terwijl de meeste supporters negatief reageren op het vertrek van sterkhouders als Milic en Musona heeft Lycke er toch een andere kijk op. “Op deze manier spijst onze ex-voorzitter de kassa van de club. Volgens mij wil hij op die manier de toekomst van de kustploeg voor een stuk verder verzekeren. Ik vind het een positieve zaak dat KVO kan cashen voor dergelijke spelers en binnenlandse deals zullen voor dat soort spelers meer opleveren. Niet iedereen was immers overtuigd over de kwaliteiten van Musona. Bijkomend voordeel is dat er op die manier een stuk van de loonlast wegvalt.”

Geen puinhoop

Verder oppert Lycke voor realisme. “Met KV Oostende kan je nog steeds regelmatig meedoen voor een PO1-ticket, maar als we de budgetten van de andere clubs bekijken, moeten we ook gewoon realistisch blijven. Elk jaar PO1 spelen is een utopie. We mogen echter niet vergeten dat KV Oostende zonder Marc Coucke waarschijnlijk niet meer had bestaan, dus vind ik het negativisme van de supporters tegenover de ex-voorzitter onterecht. Hij heeft hier overigens geen puinhoop achter gelaten, daar ben ik van overtuigd.” (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier