Beloften KVO, met 10 A-kernspelers, onderuit tegen Genk

23/08/16 om 08:14 - Bijgewerkt om 08:14

Maandagavond speelden de beloften van KV Oostende, met maar liefst acht spelers die normaal tot de A-kern behoren aan de aftrap, tegen de jongelingen van Racing Genk. De bezoekers wonnen met 0-2.

Beloften KVO, met 10 A-kernspelers, onderuit tegen Genk

Ondermeer Pedersen, Capon, Rozehnal en Berrier maakten hun opwachting bij de beloften maandagavond. © FRO

De jonge Genkenaars begonnen gretig aan de wedstrijd en scoorden vlug de opener: 0-1 via de 18-jarige Kyle Butler. KVO probeerde te reageren maar kon alleen dreigen op stilliggende ballen. In de tweede helft hielden de bezoekers alles onder controle. Hun counters waren altijd gevaarlijk. In de slotfase werd een balverlies in de KVO-verdediging afgestraft door de snelle Dante Vanzeir, 0-2. KVO eindigde de wedstrijd met negen want Seron werd uitgesloten en Jens Peremans viel geblesseerd uit.

De jonge Jelle Bataille (17 jaar), zoon van Kurt Bataille, mocht samen met Robby D'Haese en Rocky Bushiri (beiden U19) starten. "Ik stond 75 minuten op het veld en kon me enkele keren manifesteren," vertelt de jongste Bataille. Zijn broer Niels vertrok bij VV Coxyde en speelt nu bij SK Zwevezele.

"Ik mag met de beloften trainen en werd geselecteerd voor twee competitiewedstrijden en één bekerwedstrijd. Vandaag was RC Genk de betere ploeg. Met snedig combinatievoetbal domineerden ze de match en ze wonnen verdiend. Uiteraard probeer ik mijn kans te grijpen bij de beloften en zoveel mogelijk bij te leren. Omdat er een goede samenwerking is tussen KVO en KTA Pegasus, ben ik veranderd van school, zodat ik geen trainingen zal missen." (FRO)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!