Belgische Voetbalbond opent onderzoek naar gokkende spelers

03/10/16 om 20:27 - Bijgewerkt om 20:26

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een aantal onderzoeken geopend om na te gaan of spelers in de Belgische voetbalreeksen een inbreuk hebben gepleegd op de regels omtrent weddenschappen.

Belgische Voetbalbond opent onderzoek naar gokkende spelers

© BELGA

"Naar aanleiding van de berichten in de pers dat sommige voetbalspelers zouden gokken op eigen wedstrijden heeft het bondsparket op 29 september verschillende onderzoeken geopend om na te gaan of bepaalde spelers een inbreuk gepleegd zouden hebben op artikel 1404 van het bondsreglement", klinkt het. Artikel 1404 stipuleert dat 'het ten strengste verboden is deel te nemen aan weddenschappen met als doel zich te verrijken op de wedstrijden van de clubs van hun afdeling of andere wedstrijden waarbij hun club belang heeft.

In afwachting van de bevindingen van de Onderzoekscommissie wil het Bondsparket niet over het onderzoek communiceren. "We lopen alle pistes van de procedure af, verhoren de spelers, kijken wat we op het einde van de rit gevonden hebben en zullen dan kijken of we disciplinaire stappen nemen", zei Bondsprocureur Marc Rubens maandagavond aan Belga. Het Bondsparket noemt geen namen, maar allicht zullen spelers Olivier Deschacht (Anderlecht), Knowledge Musona (Oostende), Laurent Henkinet (Waasland-Beveren, ex-KV Kortrijk) en Tuur Dierckx (Antwerp, ex-Club Brugge) zich moeten verantwoorden. Het viertal zou gegokt hebben op hun eigen wedstrijden, zo raakte ruim een week geleden bekend. Henkinet werd intussen al ontslagen door Waasland-Beveren.

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!