Belgisch toptalent kiest voor KV Oostende

Dimata kon naar een resem Europese subtoppers maar koos resoluut voor KV Oostende. © Twitter KVO
Redactie KW

Na Mathias Bossaerts en Siebe Van der Heyden haalde KV Oostende opnieuw een talentvolle jonge Belg. Deze keer gaat het om een spits.

Landry Dimata komt over van Standard en tekende voor vier seizoenen. “Hij is een type Benteke”, wordt er gefluisterd. Hij kon naar tal van Belgische en Europese topclubs, maar koos toch voor KV Oostende. Bij de Luikenaars had Dimata nog een contract voor één seizoen. De spits wou absoluut vertrekken om ervaring op te kunnen doen, ook al stelde Daniël Van Buyten lange tijd zijn veto.

“Tijdens de gesprekken met de mensen van KVO voelde ik dat ze vertrouwen hadden in mijn kwaliteiten, ondanks mijn jonge leeftijd. En dat is voor een speler echt belangrijk”, zegt de sympathieke Dimata op de site van KVO.

Sportief directeur Luc Devroe ziet een mooie toekomst voor de kwieke aanvaller, al moet hij op het hoogste niveau nog alles bewijzen. “Hij had aanbiedingen uit Duitsland en Frankrijk, maar we hebben hem kunnen overtuigen dat hij geen stap mag overslaan. Voor de speler zou de tussenstap bij KV Oostende goed zijn voor zijn ontwikkeling. We hopen dat het voor beide partijen een geslaagde transfer wordt.”

Dimata beseft dat hij nog veel te leren heeft, maar meent dat hij zich bij de beloften heeft ontwikkeld tot een polyvalante spits. “In de duels gaan, ligt me wel. Ook snelheid en techniek zijn troeven en bij de beloften scoorde ik wel vrij vlot.” De stevige beer is een vaste waarde bij de nationale U19, waar hij 9 keer scoorde in 13 matchen. (OVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier