Bart Versluys neemt vijf procent aandelen KV Oostende over en haalt uit naar pers

Bart Versluys en Marc Coucke zijn zakenpartners en vrienden. © a-Belga
Redactie KW

Bouwheer Bart Versluys neemt vijf procent van de aandelen van voetbalclub KV Oostende over, zo meldde de website madeinwest-vlaanderen.be woensdag.

Begin februari maakte Marc Coucke, die eind vorig jaar Anderlecht kocht, op een persconferentie bekend dat hij met Peter Callant een nieuwe eigenaar voor KVO had gevonden. De officiële machtsoverdracht bij KVO vindt zaterdag plaats. Dan zwaait Coucke zijn kustploeg uit. Een dag later zal hij als Anderlecht-voorzitter het competitieduel tussen Anderlecht en Excel Moeskroen bijwonen. Het is immers niet toegelaten om twee clubs uit dezelfde afdeling in bezit te hebben.

Callant nam officieel 91 procent van de club over van Coucke, die de rest in handen houdt. Volgens de krant De Tijd zou het de bedoeling zijn het belang te laten zakken tot zestig à zeventig procent, waardoor er dus investeerders gezocht werden en Versluys mee op de kar sprong. Niet geheel onverwacht, aangezien zijn bouwgroep twee jaar geleden de nieuwe tribune neerzette in het stadion dat intussen ook zijn familienaam draagt.

(Belga)

Reactie van Bart Versluys

“Ik verwijt de pers de negatieve berichten over KVO”, zegt projectontwikkelaar Bart Versluys. “KVO is geen geldmachine, het is een sportclub, met de bijhorende supporters, emoties en een enorme netwerking. Als de overnemer een Chinees was geweest, dan zou daar maar een dag over geschreven zijn. Marc heeft gekozen om het plaatselijk te houden, maar wordt daar totaal niet voor gerespecteerd. Geen enkele club in eerste klasse heeft het makkelijk. En zeker KVO kan maar publiek trekken uit het binnenland, niet uit zee. We moeten roeien met de riemen die we hebben. Ik nam 5% van de aandelen over van Marc, puur om als Oostends verankerd bedrijf onze sympathie te tonen voor KV Oostende. Een positieve boodschap in de hoop dat anderen zullen volgen. Als geen enkele club nog sponsoring zou krijgen, dan zou het gedaan zijn met het voetbal. KVO heeft spelers gekocht, schulden gemaakt… maar Peter Callant krijgt nu ruimte en tijd om alles terug te betalen. Marc doet dat zo in het belang van KVO. Voor het voorzitterschap heb ik de tijd niet, maar ik wou de club wel financieel verder ondersteunen.”

(HH)