Bankzitter bij KV Oostende wordt ploegmakker van vedetten als Lampard, Pirlo en Villa

© BELGA
Redactie KW

Donderdagmiddag raakte de deal rond. KV Oostende-verdediger Frederic Brillant trekt de deur bij KV Oostende achter zich dicht en wordt ploegmakker van wereldvedetten als Andrea Pirlo, Frank Lampard en David Villa.

Frederic Brillant zorgt misschien wel voor de opmerkelijkste transfer van het Belgische voetbal van de laatste maand. Bij KV Oostende zat hij vooral op de bank, maar hij werd toch gespot door New York City FC. Het zou trainer Patrick Vieira geweest zijn die aandrong op de komst van een grote en kopbalsterke verdediger. Bij New York City FC wordt Brillant de ploegmakker van onder meer Andrea Pirlo, David Villa en Frank Lampard. Echte wereldsterren dus. Oostende krijgt nog een kleine transfersom voor zijn verdediger. Het liet Brillant uiteindelijk vertrekken, want het wou niet in de weg staan van deze opvallende transfer.

De transfer is des te opvallend voor KV Oostende, want het is al de tweede keer dat Oostende voor hem een transfersom krijgt. KVO ontdekte hem bij derdeklasser Bertrix en na een sterk seizoen verkaste hij naar Beerschot. Na de malaise bij Beerschot (het is zelfs onduidelijk of KVO ooit het geld zou gekregen hebben) keerde hij terug naar KV Oostende en kijk, opnieuw wordt hij getransfereerd. Hij verlaat Oostende per direct nadat hij met succes medische testen aflegde bij Manchester City, de eigenaar van New York City FC. Oostende gaat wellicht nog op zoek naar een vervanger.

(OVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier