Aspirant-doelman Kevin Vandendriessche (KV Oostende) riskeert één wedstrijd schorsing

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Oostende-middenvelder Kevin Vandendriessche donderdag naar aanleiding van zijn rode kaart in de achtste finales van de Beker van België een minnelijke schikking van één wedstrijd schorsing en 400 euro boete voorgesteld.

De Franse middenvelder van KV Oostende bracht in de 56e minuut van de bekerpartij in Tubeke bij een 0-2 voorsprong met de hand redding op de lijn. Scheidsrechter Nathan Verboomen duwde de 27-jarige Vandendriessche de rode kaart onder de neus en kende een penalty toe aan Tubeke. De Kustboys kwamen met tien man nog op achterstand, maar zetten de scheve situatie na verlengingen wel recht. Het werd 3-4 in Tubeke.

KV Oostende kan op verplaatsing bij landskampioen Club Brugge komend weekend sowieso nog wel rekenen op Vandendriessche. Als de club van sterke man Marc Coucke het strafvoorstel aanvaardt, gaat de schorsing immers pas vanaf woensdag 7 december in. Vandendriessche dreigt zo wel de topper in Gent (11 december) op de achttiende speeldag te missen.