Anderlecht en KV Oostende houden elkaar in evenwicht

Anderlecht en KV Oostende hebben zondag op de veertiende speeldag van de Jupiler Pro League de punten gedeeld. In het Constant Vanden Stockstadion scoorden beide ploegen één keer vanop de penaltystip: 1-1. Franck Berrier en Youri Tielemans zetten hun strafschoppen om.

In een zoutloze eerste helft eisten de doelmannen een hoofdrol op. Davy Roef miskeek zich vlak voor het kwartier op een schot van Nany Dimata, het leer botste via het lichaam van de Anderlecht-goalie tegen de paal. Aan de overzijde voorkwam Silvio Proto een owngoal van Antonio Milic. Op het halfuur nog een goede kans voor Fernando Canesin, maar Roef hield de brilscore op het scorebord. Ook na de pauze bleven de toeschouwers op hun honger zitten. Na een lichte trekfout van Kara Mbodji op Dimata legde scheidsrechter Serge Gumienny iets na het uur het leer op de stip. Berrier bracht de Kustboys op voorsprong. In de slotfase kende Gumienny ook een strafschop toe aan Anderlecht, Tielemans knalde vanop elf meter de gelijkmaker in het dak van het doel.

Voor de aftrap zette Anderlecht Olivier Deschacht in de bloemetjes. De centrale verdediger kreeg een basisplaats van coach René Weiler en speelde zo zijn 567e wedstrijd voor paars-wit, een absoluut record. Paul Van Himst strandde in 1975 op 566 wedstrijden. Nadat doelman Silvio Proto werd gehuldigd volgde ook een minuut applaus voor de overleden Anderlecht-iconen Martin Lippens en Jean Trappeniers.

Anderlecht en KV Oostende delen met 25 punten de tweede plaats, op vijf punten van leider Zulte Waregem. Om 20u00 sluiten Standard Luik – Excel Moeskroen en AA Gent – Waasland-Beveren de veertiende speeldag af.