Anderlecht brengt voor de wedstrijd tegen KV Oostende hulde aan doelman Silvio Proto

04/11/16 om 12:40 - Bijgewerkt om 12:37

Anderlecht zal zondagavond voor de thuiswedstrijd tegen KV Oostende verschillende (oud-)spelers in de bloemetjes zetten. Zo ook doelman Silvio Proto, jarenlang sluit- en meubelstuk van paarswit, en nu de vaste goalie bij KVO.

Anderlecht brengt voor de wedstrijd tegen KV Oostende hulde aan doelman Silvio Proto

© BELGA

"We zullen eerst met één minuut applaus afscheid nemen van oud-spelers Jean Trappeniers en Martin Lippens die ons deze week ontvallen zijn", kondigde de club aan. "Vervolgens zullen we Silvio Proto danken voor de mooie jaren bij RSC Anderlecht en ten slotte brengt de RSCA Familie hulde aan het clubrecord van speler van de eeuw Paul Van Himst en de evenaring door Olivier Deschacht die gisteren, net als Paul Van Himst, zijn 566ste wedstrijd paars-wit speelde."

Silvio Proto, op dit moment aan de slag bij tegenstander KV Oostende, wordt in de bloemetjes gezet om "hem te bedanken voor de mooie jaren bij Anderlecht". Verschillende supportersclubs hebben ook tifo's gemaakt ter ere van Proto.

(Belga)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!