Albertparkstadion van KV Oostende wordt Versluys Arena

Bart Versluys, burgemeester Johan Vande Lanotte en Marc Coucke hebben de nieuwe naam van het vernieuwde stadion onthuld. © JRO
Redactie KW

Vrijdagmorgen maakte KV Oostende de naam van het nieuwe stadion bekend.

Voorzitter Marc Coucke onthulde samen met burgemeester van Oostende Johan Vande Lanotte en CEO van Bouwgroep Versluys, Bart Versluys de nieuwe naam: Versluys Arena. De Versluys Arena telt nu 8.432 plaatsen, bijna 700 meer dan vorig seizoen. Het stadion zal een modern up-to-datestadion zijn, voorzien van automatische toegangscontrole en een cashless betaalsysteem.

“Marc Coucke stelde me de vraag enige tijd geleden of ik een stadion kon bouwen, mijn antwoord was ja. ‘Maar kan je dat ook in vijf maanden’, vroeg hij. Niets is onmogelijk dacht ik, dus waarom niet. Ik hou wel van uitdagingen, dit was een grote uitdaging. We zijn in de laatste fase van de afwerking en ik kan iedereen verzekeren: de dag dat de eerste thuiswedstrijd wordt gespeeld tegen Club Brugge op 5 augustus is het stadion er klaar voor“, aldus Bart Versluys.

Zo zal het nieuwe stadion van KV Oostende eruitzien.
Zo zal het nieuwe stadion van KV Oostende eruitzien.© KVO

Vier nieuwe lichtmasten

“Het nieuwe naam van het stadion zal snel een begrip worden in eerste klasse”, zegt Marc Coucke. “Toen KVO nog in de anonimiteit van tweede klasse voetbalde, was Bouwgroep Versluys al een loyale partner. Wie iets als dit neerzet in amper vijf maanden tijd verdient het om zijn naam te zien schitteren op de gevel van de nieuwe hoofdtribune.”

De werken zullen in totaal precies 165 dagen geduurd hebben. Er is zeven dagen op zeven gewerkt om tot dit resultaat te komen. Er werd 130 km kabel gebruikt, 250 grondpalen, 300 ton staal, 9.500 m³ beton en 400.000 kg wapeningsijzer om de structuur van het stadion neer te zetten. Naast de twee nieuwe tribunes is het veld ook breder geworden, staan er vier nieuwe lichtmasten en is het oude businessgebouw vernieuwd. De totale kostprijs bedraagt 18 miljoen euro. Het voetbalstadion ligt naast de Sleuyter Arena, waar BC Oostende speelt.

(JRO/MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier