KV Oostende wint voor het eerst in zijn bestaan een thuismatch tegen Club Brugge

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

KV Oostende opende vrijdagavond de tweede speeldag in de Jupiler Pro League met een 1-0-overwinning tegen Club Brugge. Yassine El Ghanassy scoorde in blessuretijd het enige doelpunt van de wedstrijd.

Voor de inhuldiging van zijn vernieuwd stadion kreeg KV Oostende vrijdagavond landskampioen Club Brugge op bezoek. Bij de thuisploeg ontbrak de geblesseerde Brecht Capon. Zijn plaats werd ingenomen door nieuwkomer Adam Marusic. Kevin Vandendriessche kreeg dan weer de voorkeur op Fernando Canesin. Bij Club Brugge voerde Michel Preud’homme slechts één wissel door in vergelijking met vorige week. De geblesseerde Lior Refaelov werd in de basis vervangen door Jelle Vossen, waardoor Abdoulay Diaby uitweek naar de flank.

Bal op de lat

In de openingsfase was Club Brugge de meest dominante ploeg, maar de eerste grote kans was wel voor de Oostendenaars. Vandendriessche vond schuin voor doel echter doelman Butelle op zijn weg. De kustploeg nam vlug de controle over de wedstrijd over, maar grote kansen leverde dat aanvankelijk niet meer op. Halfweg de eerste helft mocht KVO zelfs Musona bedanken, want de Zimbabwaan bracht redding op de lijn op een kopbal van Denswil. In het slotkwartier van die eerste helft kwam de thuisploeg dan toch nog een paar keer gevaarlijk opzetten. Musona was het dichtst bij een doelpunt. Zijn schot week af op het been van De Bock, maar de bal dwarrelde op de lat.

KV Oostende wint voor het eerst in zijn bestaan een thuismatch tegen Club Brugge
© BELGA

Musona weer op de lat

Ook na de rust was KV Oostende de ploeg met de meest aanvallende intenties en opnieuw trof Musona de dwarsligger. Deze keer was het de onderkant van de lat, maar via de achterlijn stuitte de bal opnieuw het veld in. Het vizier bij de kustjongens staat duidelijk nog niet goed afgesteld, want meerdere keren vloog de bal hoog in de tribune of werd er recht op Butelle gebracht. De bezoekers speculeerden vooral op de counter, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Ook de inbreng van Limbombe en Moraes kon daar weinig verandering in brengen. Limbombe had wel nog één reuzenkans, maar de Congolese Belg kreeg het leer niet over de doellijn.

El Ghanassy in het slot

De wedstrijd leek dan ook af te stevenen op een 0-0-gelijkspel, maar kon El Ghanassy op de counter dan toch nog de Versluys Arena in vuur en vlam zetten. Voor KVO is het de eerste keer in de geschiedenis dat het in eigen huis kan winnen van de Bruggelingen. Bovendien is dit voor de Oostendenaars de eerste driepunter van dit seizoen, voor Club is het de eerste nederlaag. Volgende week speelt blauw-zwart zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Zondag komt Sporting Lokeren op bezoek in het Jan Breydelstadion. KV Oostende speelt dan opnieuw een thuiswedstrijd tegen Moeskroen.

(KPL)

KV Oostende wint voor het eerst in zijn bestaan een thuismatch tegen Club Brugge
© BELGA

Doelpunt: 91′ El Ghanassy (1-0).

KV Oostende: Proto, Marusic, Tomasevic, Milic, Antunes, Vandendriessche (77′ Canesin), Jonckheere, Siani, El Ghanassy (91′ Berrier), Musona, Dimata (63′ Cyriac).

Club Brugge: Butelle, Cools, Denswil, Simons, De Bock, Claudemir, Vormer, Vanaken, Izquierdo, Vossen (68′ Limbombe), Diaby (80′ Moraes).

Gele kaarten: 22′ Marusic, 81′ Claudemir.

Scheidsrechter: Joeri Van de Velde.