KV Oostende wint thuis van KV Mechelen

Na een saaie eerste helft moesten de invallers het doen voor Oostende. De Kustploeg won met 2-0 van KV Mechelen.

Voor de rust waren de kansen voor beide teams op één hand te tellen. Elimane Coulibaly kreeg na zeven minten de kans om Oostende op voorsprong te trappen, maar zijn schot miste kracht. De thuisploeg was de betere ploeg, maar kansen kwamen er niet uit. Net voor rust kon het Oostendse publiek nog eens rechtstaan toen Franck Berrier op doel schoot. De Mechelse doelman Biebauw kon het doelpunt voorkomen.

Na de rust kwam Mechelen opzetten en kwam zelfs op voorsprong door Sofiane Hanni, maar het doelpunt werd afgekeurd na buitenspel. Oostende bracht dan Bjorn Ruytinx en Jonathan Wilmet op het veld en dat bracht meteen op. Wilmet kon Niels De Schutter bedienen op een vrije trap en die werkte de 1-0 voorbij Biebauw. Vier minuten later scoorde die andere invaller, Ruytinx, de beslissende 2-0. Mechelen probeerde nog aan te sluiten, maar de Oostendse overwinning was binnen.