KV Oostende moet tegen FC Antwerp aan de bak in de Beker van België

© BELGAIMAGE
Redactie KW

Ook de andere zes West-Vlaamse ploegen kennen hun tegenstanders.

Bekerhouder Standard Luik gaat op 21 september in de zestiende finales van de Beker van België op bezoek bij Geel, een team uit de eerste klasse van het amateurvoetbal. Dat wees de loting in de bondsgebouwen maandag uit.

Vorig seizoen wonnen de Rouches de Beker van België door in de finale Club Brugge met 2-1 te verslaan. De Bruggelingen starten hun Bekerseizoen met een thuiswedstrijd tegen tweedeklasser Lommel United, in een ver verleden nog het zwarte beest van Club in de hoogste afdeling.

Ook naar het duel tussen tweedeklasser Antwerp en het KV Oostende van Marc Coucke wordt het uitkijken. Ook vorig seizoen stonden beide teams tegenover mekaar in de zestiende finales. Toen zorgde The Great old voor een stevige verrassing door in Oostende met 0-2 te gaan winnen. Het thuisvoordeel is deze keer voor Antwerp.

De wedstrijden worden op 21 september gespeeld met rechtstreekse uitschakeling. De winnaars plaatsen zich voor de achtste finales. De finale wordt op 18 maart 2017 in het Brusselse Koning Boudewijnstadion gespeeld. De winnaar krijgt dan een ticket voor de groepsfase van de Europa League.

Alle West-Vlaamse teams:

FC Antwerp – KV Oostende

STVV – Harelbeke

Cappellen – Zulte Waregem

Club Brugge – Lommel United

Lokeren – Cercle Brugge

KSV Roeselare – KAS Eupen

KV Kortrijk – Sprimont