KV Oostende laat zich niet verrassen door FC Antwerp

KV Oostende had het al bij al niet bijzonder moeilijk tegen de ambitieuze ploeg van oude bekende Fred Vanderbiest.

KV Oostende stond in de Croky Cup voor een op papier niet te onderschatten uitje naar de Bosuil, voor een duel met het hyperambitieuze Antwerp, waar oude bekende Fred Vanderbiest tegenwoordig trainer is. FC Antwerp begon gretig aan de match, met enkele kansen voor ex-Clubspeler Bjorn Vleminckx, maar toch was het KVO dat eerst scoorde. Na 18 minuten werkte Franck Berrier een voorzet van Canesin in doel: 0-1. Daarna kregen beide ploegen kansen, maar in de eerste helft werd er niet meer gescoord.

Kort na de rust verkwanselde El Ghanassy enkele kansen. De match kabbelde voort met enkel wat pogingen vanuit de tweede linie, maar in de 64ste minuut was het dan wel weer raak. De Antwerp-doelman mispakte zich aan een pegel van Vandendriessche en Knowledge Musona bleek voldoende bij de minken om de bal in de rebound tegen de netten te knallen : 0-2 en de kustboys op koers voor de achtste finales.

Na de 0-2 probeerde Fred Vanderbiest ‘the great old’ te reanimeren met enkele offensieve impulsen, maar KVO-doelman werd niet meteen op de proef gesteld. KV Oostende kon de match rustig uittikken, Antwerp kon de bal amper nog beroeren.