KV Oostende kent zijn straf voor de rellen bij bekermatch tegen Lokeren

KVO-secretaris André Cattellion en advocaten Dimitri Dedecker en Johnny Maeschalck © BELGA
Redactie KW

Dinsdag verschenen scheidsrechter Johan Verbist en vertegenwoordigers van KV Oostende en Lokeren voor de Geschillencommissie van de KBVB. Aanleiding waren de rellen in de bekermatch tussen KV Oostende en Lokeren. De Geschillencommissie deed ook al een uitspraak.

KV Oostende kreeg uiteindelijk geen match achter gesloten deuren, zoals gevreesd, maar een boete van 2.000 euro. KVO was vertegenwoordigd door secretaris André Cattellion en advocaten Dimitri Dedecker en Johnny Maeschalck. Zij argumenteerden dat KV Oostende niet verantwoordelijk is voor de (Nederlandse) amokmakers in het vak van Lokeren. De Geschillencommissie volgde die redenering en wees ook op de goede reputatie van KV Oostende en gaf een kleine geldboete. Lokeren kreeg een geldboete van 1.500 euro.

Lokeren haalde het twee weken geleden in een zinderende bekermatch na 20 strafschoppen. In de eerste verlenging, na een onterecht afgekeurd doelpunt van KV Oostende, smeten de KVO-fans met bier en wilden enkele hooligans het veld bestormen. De match werd uiteindelijk een kwartier stilgelegd.